Boek dit hotel

Hotel Cafe Restaurant NAP

Torenstraat 55, 8881 BH West Terschelling
tel. (0562)- 443210
info@hotelnap.nl


Wandelen op West

HomeLigging> Wandelen op West

Terschelling is bij uitstek een wandeleiland. Wandelen in de natuur is dan ook een van de vele bezigheden van onze gasten op het eiland. Maar er zijn ook in en rond het dorp West Terschelling een aantal leuke wandelroutes.

Kapitein Rob Wandelroute

Kapitein Rob was een strip uit de jaren 50 van de hand van tekenaar Pieter Kuhn. Als Terschelling fan was het eiland dan ook een bron van inspriratie voor hem. Vele plekken op het eiland komen dan ook terug in zijn strips. Bijzonder is hierbij te vertellen dat de vormalige 'Bosbar' in hotel NAP ook genoemd en getekend is in een van de spannende verhalen van Kapitein Rob. Er is dan ook een wandelroute door het dorp uitgezet langs plekken die Pieter Kuhn in de jaren 50 beschreef in zijn strips. Deze route is te koop bij de receptie van het hotel.

Dorpswandeling

West Terschelling is een dorp met een rijke nautische historie. Dat is veel gebouwen en monumenten in het dorp terug te vinden. U kunt dit ontdekken onder begeleiding van een gids of met behulp van een wandelroute. Meer informatie vindt u bij de VVV Terschelling.