Boek dit hotel

Hotel Cafe Restaurant NAP

Torenstraat 55, 8881 BH West Terschelling
tel. (0562)- 443210
info@hotelnap.nl

OEROL Het Kookeiland 16 Juni 2020

OEROL Het Kookeiland 16 Juni 2020

Home> OEROL Het Kookeiland 16 Juni 2020

Op 16 juni 2020 heeft chef-kok Sander Wever meegewerkt aan het Oerol programma Het Kookeiland.

Het programma kunt u terugkijken via de volgende YouTube link: 

https://www.youtube.com/watch?v=-eLMvhTzpNo

Hieronder het recept van de tijdens het programma getoonde Couscous salade:

Couscous salade:

Handgerolde parelcouscous  100 gram

Tomaten                                 3

Peterselie                               ½ bosje

Sushi azijn

Zout
Mascarpone

  • Breng een steelpan met ruim water aan de kook
  • Als het water kookt voeg je de couscous toe en draai je het vuur uit
  • Laat de couscous 10 minuten wellen.
  • Zeef de couscous na 10 minuten en spoel koud (laat goed uitlekken)
  • Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes
  • Snijd in de lengte in reepjes en daarna in kleine blokjes
  • Hak de peterselie tot deze mooi fijn is
  • Breng nu de couscous over in een mengkom en voeg de peterselie en tomaat toe.
  • Breng het vervolgens op smaak met de mascarpone, sushiazijn en zout
  • Bewaar koud tot gebruik

 

 

 

Kerriecreme:

Eiwit                            100 gram
Yoghurt                       200 gram
Zonnebloemolie         800 gram
Kerriepoeder              8 gram

Zout                            naar smaak
Sushi azijn                   klein scheutje

 

  • Doe het eiwit samen met de yoghurt, kerrie, zout en sushi azijn in een blender
  • Voeg nu in een dun straaltje de zonnebloemolie toe tot er een mooie stevige crème ontstaat
  • Breng de crème over in een mengkom en spatel glad breng eventueel nog iets op smaak met zout en sushiazijn tot de crème een mooie frisse smaak heeft en de kerrie mooi naar boven komt
  • Bewaar in een spuitzakje of spuitflesje tot gebruik